Friday , April 19 2024
Home / Canon / De foutcode Canon Check Ink 1686 en 1688 repareren

De foutcode Canon Check Ink 1686 en 1688 repareren

Waarschuwingen voor bijna leeg inkt staan bekend als Canon “Check Ink 1686” en “Check Ink 1688” worden weergegeven op een reeks Canon-inkjetprinters die de PG-540, PG-540XL, CL-541 en CL-541XL inktcartridges gebruiken. “De inkt is mogelijk op” (Check Ink 1686) en “De inkt is op” zijn twee zinnen die door Canon worden gebruikt om het probleem te beschrijven (Check Ink 1688). Welke fout u ook ziet, uw printer stopt met afdrukken wanneer hij denkt dat de cartridge leeg is en weigert af te drukken, tenzij u helpt. Zoals we hieronder zullen zien, is er echter een manier om te blijven afdrukken…

Waarom krijg ik deze melding? Canon-foutcode 1688?

U zult misschien schrikken van deze foutmelding zo snel na het installeren van een nieuwe, gereviseerde cartridge of het bijvullen van uw eigen cartridge. Dit komt doordat deze Canon-printers geen mogelijkheid hebben om verse inkt in de cartridge te inspecteren of te detecteren. In plaats daarvan houdt de cartridge, toen deze oorspronkelijk in een printer werd geplaatst, eenvoudig bij hoeveel pagina’s zijn afgedrukt en de gemiddelde paginadekking.

Uw printer gebruikt deze informatie om het inktniveau van de cartridge te schatten, en wanneer hij denkt dat de cartridge bijna leeg of leeg is, wordt het bericht “Check Ink” 1686 of 1688 weergegeven. Dankzij deze methode om het inktniveau te beoordelen, zal zelfs een originele Canon-inktcartridge bijna altijd nog wat inkt bevatten wanneer uw printer u waarschuwt dat deze leeg is.

Kan ik aan deze foutmelding komen?

Ja, dat kan, en het is vrij eenvoudig. Wanneer het detecteert dat de cartridge leeg is, kunt u met deze lijn Canon-printers doorgaan met afdrukken met een enkele druk op de knop en wordt u normaal gesproken gevraagd met een vrij groot bericht. Houd de STOP/RESET/RESUME-knop op uw printer gewoon vijf seconden ingedrukt voordat u deze loslaat. Hoewel de naam van de knop kan verschillen, is het symbool dat deze vertegenwoordigt altijd hetzelfde.

De RESUME-knop wordt weergegeven door een omgekeerde driehoek in een cirkel, zoals hierboven weergegeven. Afhankelijk van het soort printer kan deze grijs, roze of zelfs karmozijnrood zijn. Als u deze knop vijf seconden ingedrukt houdt, weet uw printer dat u weet dat de cartridge bijna leeg/leeg is, maar dat u toch wilt blijven afdrukken. Het inktniveau zal dan nog laag zijn, maar u kunt met deze cartridge blijven printen tot de inkt letterlijk op is en de afdrukkwaliteit eronder lijdt.

Is er enig risico om dit te doen?

Er zit niets in. Wanneer een fysiek lege cartridge herhaaldelijk wordt gebruikt, kan de printkop van de cartridge doorbranden. Als u echter de afdrukkwaliteit van de cartridge in de gaten houdt, kunt u mogelijke schade voorkomen, zodat u de lege cartridge naar eigen inzicht kunt vervangen of recyclen. Als u zich in het ergste geval niet realiseert dat de inkt op is en uw printkop doorbrandt, kunt u de cartridge gewoon vervangen door een nieuwe, zonder schade aan uw printer toe te brengen.

Stappen om Canon-printerfout 1688 op te lossen:

Stap 1: Klik in het systeemvak van de computer op Start op het toetsenbord of met de muis en ga vervolgens naar Configuratiescherm en Printers en faxapparaten. Kies in het dialoogvenster de Canon-printer.

Stap 2: Selecteer in het dialoogvenster Canon Printer Preferences om toegang te krijgen tot het onderhoudsprogramma.

Stap 3: Zoek in het onderhoudsgebied naar het waarschuwingsbord voor het inktniveau.

Stap 4: Selecteer de radiobox naast deze optie om de waarschuwingsindicator voor het inktniveau uit te schakelen. Hierdoor wordt het waarschuwingsbericht van het scherm verwijderd en wordt het niet opnieuw weergegeven.

Stap 5: Klik op “Toepassen” en vervolgens op “Sluiten” om het dialoogvenster te sluiten.

Voor welke printers geldt dit?

U kunt de 1686 en 1688 problemen vermijden met de Canon Pixma MG2150, Pixma MG2250, Pixma MG3150, Pixma MG3155, Pixma MG3250, Pixma MG3550, Pixma MG4150, Pixma MG4250, Pixma MX375, Pixma MX395, Pixma MX435, Pixma De Canon PG- , Cl-541, PG-540XL en CL-541XL inktcartridges zijn compatibel met deze printers.

About admin

Check Also

Tipps und Anleitungen

Was ist die Canon E08-Fehlermeldung?

Die Canon E08-Fehlermeldung weist darauf hin, dass der „Tintenauffangbehälter fast voll“ an der Unterseite Ihres …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *